Clubhuis Kgotla® geopend in Fort Kudelstaart

Wilma Vervoort News

Het Kgotla office is wederom verhuisd naar nu een final destination! Vanaf nu kunnen er in het oude Fort zakelijke bijeenkomsten plaatsvinden. Deze worden gefaciliteerd door Kgotla®, een organisatie die gerund wordt door Martijn de Liefde. In het verleden hebben zij al diverse Kgotla’s georganiseerd in binnen- en buitenland.

Maar wat is eigenlijk een Kgotla? Volgens Wikipedia is het oorspronkelijk een openbare vergadering, een gemeenschapsraad van een dorp in Botswana. Deze wordt geleid door het dorpshoofd of de hoofdman en gemeenschapsbeslissingen worden altijd bij consensus bereikt. Elke inwoner mag spreken en niemand mag onderbreken terwijl iemand “zijn of haar zegje” doet.

Martijn de Liefde heeft dit principe vertaald naar een methodiek die toegepast kan worden binnen organisaties. De Kgotla-interventie biedt hen een nieuwe manier om conflicten op te lossen en duurzame oplossingen te vinden door het raadplegen van de eigenmensen.

Martijn de Liefde vertelt: “Bij Kgotla hebben we nieuwe manieren ontwikkeld om leiders en organisaties te helpen bij het realiseren van hun doelen, het vinden van oplossingen voor complexe problemen. Door deze technieken in het managementteam te gebruiken worden opties snel geïdentificeerd waarna nieuwe strategieën ontwikkeld kunnen worden.” Op het Forteiland een terrein van ruim 6 hectare land en water geeft voldoende privacy om met directies een unieke ervaring te beleven op het water en op het eiland”

Inmiddels hebben meer dan 70 organisaties in 11 landen over de hele wereld Kgotla-interventies toegepast waarbij ongeveer 75.000 mensen betrokken waren. 

Voor meer informatie over Kgotla® kunt u terecht op onze website; u kunt ons natuurlijk ook een email sturen.